Mitä hieronnalla hoidetaan

Klassinen hieronta on yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoista tuki- ja liikuntaelinongelmissa.  Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää kudosten mekaanista muokkausta. Hieronnassa käytettäviä tekniikoita ovat muun muassa sively, hankaus, puristelu, taputus ja täristys. Hieronnan vaikutuksesta mm. lihas- ja hermokudosten kudosten aineenvaihdunta tehostuu sekä verenkierto, lymfa- ja nestekierto paranevat. Yleisimmin hierontahoitoon tullaan erilaisten kiputilojen ja lihasjännitysten johdosta. 

Suomessa hierontaa tekevät virallisen näyttötutkinnon suorittaneet ns. koulutetut hierojat, jotka ovat terveydenhuollon ammattihenkilöitä ja näin ollen oikeutettuja myös potilasvahinkovakuutukseen.

Urheiluhieronta on hieronnan erityisosa-alue, jossa hieroja ottaa huomioon urheilijan kehon ja lajiharjoittelun vaatimat erityistarpeet.  Urheiluhieronnan tarkoituksena on  edistää lihasten palautumista harjoitusten rasituksista ja auttaa siten urheilijaa lajissaan huippusuoritukseen. 

Urheiluhieronta sopii sekä kilpaurheilijoille että tavallisille kuntoilijoille, iästä riippumatta. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus.

Kokonaisuudessa käytän hoidossani perinteistä klassistahierontaa, urheiluhierontaa, kuuma- ja kylmähoitoja sekä passiivisia venytyksiä. Hoitoon liittyy olennaisesti myös nivelkäsittely sekä tarvittava venytys- ja kotihoito-ohjeistus.